2019. máj 17.

Milyen problémákat okozhatsz a túl korai biliztetéssel?

írta: Biliztess
Milyen problémákat okozhatsz a túl korai biliztetéssel?

A pelenkagyártók ajánlásával

Végzetes problémákat okozhatsz, ha túl korán kezded!

1. Elkerülitek a fertőzéseket.

2. Sokkal hamarabb lesz szobatiszta a kisbaba.

3. Véded a környezeted, kevesebb pelenkát kell venni és kidobni.

4. Kíméled magad, lényegesen kevesebb kakis pelenkát kell mosni.

5. Tönkreteszed a pelenkagyártókat és a pelenkázásra épülő iparágakat. Kevesebb pelenka fogy az eldobhatósból, kevesebbet veszel a mosósból és egyáltalán nem kell kiegészítőket venni.

6. Pénzt takarítasz meg. 

Ugyanakkor itt van ez a cikk, ami szembemegy minden személyes tapasztalatommal és támogatja nemcsak a pelenkagyártókat, de mások nyerészkedését a minél tovább tartó pelenkázással, a szülők és a kisbaba kárára.

Röviden - magyarul - azt írja az urológus (férfi) doktor, hogy várjunk, amíg készen áll a kisbaba a szobatisztaságra. Méghozzá 2,5 és 3,5 éves kora közötti időpontig!

A pisilés és kakilás ugyanolyan testi folyamat, mint az étkezés. Ez a szoptatás, táplálás "vége". Tehát, ha ez elejére odafigyelünk, akkor a végére is figyeljünk. Még magyarabbul - ha etetjük a kisbabát, akkor ugyanúgy biliztessük is. Cinikusan azt tudnám írni, hogy várjuk meg a gyerek etetésével, amíg saját maga jelzi, hogy készen áll rá! Aztán nézzünk szembe az éhezés és éhenhalás tüneteivel.

Hivatkozik elriasztásként a húgyhólyag gyulladásra visszatartás esetén, de ez valóban a 2,5 éves kor feletti gyermekek esetén állhat fent, erőltetésnél. Viszont a biliztetett babák ilyenkor már rég elfejeltették a pelenkát. A szoktatás pedig elmarad, mert ahogyan nem szoktatjuk az étkezéshez, nem kell szoktatni az ürítéshez sem!

Ezzel kapcsolatban azért megjegyzem, hogy a korai biliztetés még abban is segítség, hogy amikor már nem kakil és/vagy pisil be a kisbaba rendszeresen (hónapokon keresztül), aztán mégis elkezdi újra biztos, hogy lelki okai vannak, amire érdemes odafigyelni!!! Ezt sem lehet pelenkázás esetén megfigyelni, pedig mindenképpen érdemes!

https://health.clevelandclinic.org/are-you-potty-training-too-soon/

Ez itt egy napi adag nálunk. Néha több, néha kevesebb. Mindez 6, azaz HAT HÓNAPOSAN!!! (A képen az esti fürdővízbe öblíteni bedobott 1, azaz egy darab külső és 2, azaz kettő darab tetra pelenka látható.)

20180531_203314.jpg

És hogy miért ez az alcím? Mert a pelenkagyártóknak az az érdeke, hogy minél több pelenkát vásárolj. És nyilván az is, hogy minél több kiegészítőt vegyél meg hozzá, úgy mint: pelenka alátét, pelenka alátét-tartó, popsitörlő, popsitörlő-tartó, popsikrém, popsikrém-tartó, pelenkázó szekrény és a többi és a többi. Ne dőljünk be nekik! Egyszerűen figyeljünk a kisbabánkra és az ösztöneinkre!

Sok sikert kívánok a biliztetéshez és a születés másnapjától való használatához!

Ha tetszett a cikk, oszd meg, küldd tovább! Ha kérdésed van, itt https://www.facebook.com/groups/biliztess/ vagy a biliztess@gmail.com-on is felteheted! Segítsünk egymásnak és biztassuk egymást tapasztalatinkkal!

Szólj hozzá

spórolás környezetvédelem baba szobatisztaság bilizés bili kényelem törődés higiénia biliztetés baba-mama pelenka külső mosipelus mosizás peluskülső