2019. máj 03.

7 érv a bili mellett

írta: Biliztess
7 érv a bili mellett

Bilizni és biliztetni jó! Nemcsak a kisbabának származnak előnyei, de a szülők is sokat kamatoztathatnak belőle. És a teljesség igénye nélkül, a 7 érv, amiért érdemes már születéstől a bilit használni, mert:

1. hordozható, kicsi és könnyű. Bármikor magaddal viheted bárhova. Praktikusak ilyen szempontból a füles, egy darabból álló (nem kivehető belsejű) bilik.

20190319_135553.jpg

2. higiénikus, a közvécékkel, vagy mások bilijének használásával ellentétben. Praktikus, ha a sajátot viszed, hogy ne kelljen mások bilijére "kényszerülnöd". Saját bacijainkkal együtt élünk, másokéi ránk veszélyesek lehetnek. 

3. bárhol alkalmazható. Ugyanis nem mindenhol tudsz pelenkázni. Mi több: nagyon kevés helyen van, ahol lehetőséget biztosítanak az átcsomagolásra. Sajnos. De wc szinte mindenhol van, amire rá tudod tenni a bilit és úgy biliztetni. Vagy pelenkázón is. Remélem, hogy lesz erre hazánkban is megoldás, ahogy írtam ebben a cikkemben: https://biliztess.blog.hu/2019/02/22/hol_vagyunk_meg_japantol

dsc_5395.JPG

4. egyszerűbb kezelni, üríteni. Pelenkát meg – akár moshatós, akár dobhatós – viheted magaddal, ha olyan helyen vagy, ahol nem tudsz megválni tőle (pl. erdőben). Igen. Mi oda is vittük magunkkal a bilit!

5. kényelmes. Nem kell a kisbabát, a derekadat nem kímélve a mosdó vagy a wc felett tartanod, míg megérkezik az eredmény. Ez igencsak kimerítő tud lenni – ellentétben az újszülöttkori biliztetéssel, amikor ülsz egy ágyon vagy kanapén – néhány másodperc után is, főleg, ha a kisbabád már 6-8 kg körül van. Amikor már ülni tud, akkor a bilin szépen elücsörög, amíg el nem végzi a dolgát.

6. költséghatékony. Rengeteg pelenkát megspórolsz magadnak és a környezetednek - eldobható esetén. És rengeteg energiát, súrolást, felesleges pelenkamosást (meg mosható pelenkavételt) spórolsz magadnak.

7. hosszútávú Ezt azért tartom fontosnak megemlíteni, mert amíg eldobható esetén egy konkrét táska kell ahhoz, hogy útrakeljen az ember, addig elegendő ezt vinni a kisgyermek 4-5 éves koráig is. Sokszor nem lehet a fent említett okokból wc-t használni, vagy nincs is a közelben, akkor ezt fel lehet ajánlani a nagyobb gyermekeknek is. Nálunk úgyis van bili, amíg járjuk a világot, így szinte mindig mindenhol van lehetősége használni kicsinek, nagynak egyaránt.

Sok sikert kívánok a biliztetéshez és a születés másnapjától való használatához!

Ha tetszett a cikk, oszd meg, küldd tovább! Ha kérdésed van, itt https://www.facebook.com/groups/biliztess/ vagy a biliztess@gmail.com-on is felteheted! Segítsünk egymásnak és biztassuk egymást tapasztalatinkkal!

Szólj hozzá

környezetvédelem baba szobatisztaság kényelem higiénia biliztetés baba-mama