2019. feb 22.

Hol vagyunk még NY-tól - nemhogy Japántól...???

írta: Biliztess
Hol vagyunk még NY-tól - nemhogy Japántól...???

Alább van kérem szépen egy cikk, miszerint lesz pelenkázó a FÉRFI vécékben is. New Yorkban. Mi vajon mikor jutunk el oda, itt, Európa szívében, hogy legyen a női vécékben pelenkázó? Nem vagyok telhetetlen, ne legyen mindegyikben, csak néhányban. Mondjuk a vendéglátó helyek felében. Egyelőre. Olyan jó volna! Kicsit kényelmesebb, bár kétségkívül BILIZTETNÉK rajta, de akkor is!

20181017_184800.jpg

A pelenkázón bilizik a kincsem

https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/01/07/mostantol_a_ferfi_veceben_is_lesz_pelenkazo_new_yorkban/?fbclid=IwAR1SVJZGhrjcIDqpw0WMTb-e1Wj9FlIkbMNi5WWv7HfFFwExl7CXiaShLrc

Rólunk mennyi ilyen képet lehetne feltenni, ahol szintén guggolva, vagy éppen fél lábon egyensúlyozva igyekszem BILIZTETÉS után visszacsomagolni a csemetéket. Persze az sem egy egyszerű mutatvány, hogy a BILIT hova és hogyan helyezem, aztán meg rá a babócát. Itt - mint látszik - a mozgássérült wc-be vonultunk a nagyobb hely miatt.

dsc_5395.JPG

Legutóbb úgy oldottam meg, hogy a wc tetejére én ültem, és combomra fektetve csomagoltam be. A kicsomagolás már egyszerű, mert nagyobb, de picinél még ez is nehézkes. Emiatt ne járjon el Anya, vagy Apa szórakozni? Olyan helyre, ahol olyan a wc, mint ez itt?

epic-toilet-door-fail.jpg

Nem értettem és nem is értem, hogy miért nem gyerekcentrikusabb ez az ország?! Más helyeket ugyan nem nagyon ismerek Európában, de az nem tetszik, ami nálunk van. (Persze, mert magyar vagyok és elégedetlen. Nem. Egyáltalán nem azért.) Amióta megszülettek a gyermekeink, nagyon kevés helyen voltunk világszerte, de mindig kreatívan megoldottuk a biliztetés-pelekázás kombót. Apa is! Azelőtt meg nem "gyerekes szemmel" néztem a nagyvilágot. De az biztos, hogy hazánkban nincs előteremtve a kisbabás, és kisgyermekes szülők kimozdulása. Állítom, hogy sokat ezért nem is mozdulnak ki otthonról.

Ugyanakkor Japánban! Hát ott leesett az állam mindenféle tekintetben. Más felfogás, más nézetek, más életmód, más életstílus, más viselkedés, más hozzáállás egymáshoz, másokhoz, a gyerekekhez. Most már meg tudom érteni, amikor a kis turista kiszáll a repülőgépből, vagy buszból és fotóz-fotóz-fotóz. Mi is ezt tettük, mert egyszerűen nem lehet felfogni egyszuszra azt a másságot. Meg kellett örökíteni, hogy itthon még egy ideig csámcsoghassunk rajta. És hogy mennyire felkészültek arra, hogy ott kisebb gyerekek is élnek - bár elég kevesen, és sógornőm szerint ezzel is szorgalmazzák a családok bővülését, hogy - MINDEN kényelmük megadatik mindenhol!!! Csoda dolgokat láttunk. Pl. a shinkansenben a wc úgy néz ki, mint egy műtő és kb. olyan tisztaságú is. Ha valahol mégis lenne valami kis kosz, van fertőtlenítő, orvosolhatja az ember. De nem kellett.

cimg5541.JPG

cimg5543.JPG

Mindkettő képen bal oldalon látható a lenyitható "babatároló"

Aztán itt van a könyvtár illemhelye. Mint egy izgalmas és igényes szabadulószoba. Plusz a FÉRFI részlegben gyermekülés, hogy amíg apa a dolgát végzi, addig a gyermek szépen csücsül a falra szerelt kis ülőkében és várja a sorát, vagy az esemény végét. Remek találmány és nagyon kényelmes mind a családfőnek, mind a csemetének! Profi megoldás! Mondjuk külön pelenkázó nem volt a férfi wc-ben, de volt erre egy hatalmas mama-baba szoba, ahol mint egy hotelben, mindent megtaláltál és elláthattad magad meg a kisbabádat is. Akár édesapa is!

cimg5967.JPG

cimg5973.JPG

 

 

 

 

 

 

A könyvtár piktogramjai                                                                          Bal oldalon, a wc-ben a gyermekülőke!

Ezek pedig egy bevásárlóközpontban készült fotók, ahol van icipici wc, fűthető ülőkével (hoppá!!!), hogy a babapopó ne fázzon pisikélés közben, meg icipici mosdó szintén minden jóval és kényelmet szolgáló megoldással. Ráadásul nem egyetlen helyen található csak, hanem minden emeleten van!

És csak mellékesen jegyzem meg, hogy a fentiek mind egy kisvárosban készültek, nem Tokióban, nem is Kiotóban vagy más nagyvárosban. Szóval van még mit fejleszteni, van hova fejlődni nálunk ezen a téren ..... is.....

Te azért ne csüggedj! Amíg ez nincs megoldva, vedd elő a kreativitásod, a BILIT és menjetek családilag mindenfelé! És a legkevésbé se zavartasd magad! :) :) :) Bízom benne, hogy egyre többen leszünk, akik bilivel "közlekedünk".

Sok sikert kívánok a biliztetéshez és a születés másnapjától való használatához!

Ha tetszett a cikk, oszd meg, küldd tovább! Ha kérdésed van, a facebook oldalamon vagy a biliztess@gmail.com-on is felteheted! Segítsünk egymásnak és biztassuk egymást tapasztalatinkkal!

Szólj hozzá

nyaralás baba kikapcsolódás kényelem higiénia biliztetés baba-mama