2018. okt 03.

Hogyan finanszírozta egy 3 éves és egy fél éves az egész család nyaralását?

írta: Biliztess
Hogyan finanszírozta egy 3 éves és egy fél éves az egész család nyaralását?

avagy mi a közös a nyaralás és a biliztetés között?

Röviden megválaszolva a kérdést: biliztetéssel.

harma.jpgKicsit hosszabban. Mivel biliztetjük a babáinkat (családunk szinte minden tagja), ezért elég sokat – ha még nem is hoznak a konyhára, de – megspórolnak nekünk. A kislányunk már 2 éves kora előtt éjjelre és nappalra is szobatiszta lett, így naponta eltekinthetünk a 2-3 pelenkától, ami 65-75 forintra jön ki. Ez csak egy évre vetítve 47.450-82.125 Ft. És nem veszem bele a plusz mosásokat, plusz törlőkendőzéseseket, pelenkázó alátéteket, ágybetéteket és ami még vonzata lenne. A kisfiúnk esetén – bár még csak fél évről van szó – szintén kb. ilyen összeget spórolt meg nekünk. Így kényelmesen, ezt az összeget félretéve nem szeméthegy-növelésre és környezetkárosításra, hanem regenerálásra, pihenésre, közös élmények gyűjtésére, valamint családi töltődésre költöttük.

Köszönjük szépen NEKTEK, drága Kincseink!

 

Úgy indultunk neki a nyaralásnak, hogy – kivételesen – vettünk eldobható pelenkát, hogy ott ne kelljen mosni. Mégiscsak nyaralunk. A bili természetesen mindenhol nálunk van/volt – autóúton, városnézéskor, kiránduláson.

dsc_5944.JPG

biliztetés az autóban

Inkább viszem a bilit és egyrészt kényelmesebben tudom a gyerekeket dolgukat végeztetni, másrészt nem kell már egy év múlva semmilyen pelenkát sem vinni magunkkal sehova, mert addigra már szobatiszta lesz a picikénk is! Elegendő lesz a jól bevált bili, mert az sokkal higiénikusabb, mint a nyilvános vécék nagy többsége. Arról nem beszélve, hogy a legtöbb helyen nincs is wc (pl. játszótéren), vagy a babás megoldás kivitelezhetetlen, mint az alábbi esetekben. Ezért itt is kényelmesebb megoldás a biliztetés!

amfi.jpg

wcn.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 biliztetés a küzdőtéren és egy áruház wc-jében

 Nagyon hálás vagyok a drága kisbabánknak, mert még az eldobható pelenkákat sem töltötte meg20180824_144852_1.jpg egy nap alatt és nagyon kényelmetlen volt: ez az eldobhatós vacak mállott, a popója bepállott. Nem utolsó sorban pedig szerintem rém gusztustalan látvány, ahogy fityeg a lábacskák között egy zsák zselésített anyag.

íme a babucink fityegő lotyogóban

 

 

 

Fentiek miatt szépen visszatértem a textil pelenkákra, ahogyan én használom őket (először a kislányunknál, aztán most a kisfiúnknál) – csak a külső marad, a belső része tetra textil pelenka, amit este, a lavóros fürdetés után átöblítettem a szállásunkon. 

dsc_5153_1.jpg

dsc_5564.JPG

 

 

 

 

 

 

 fürdés a lavórban, aztán mosás és teregetés a teraszon

A strandon is biliztünk, amikor éppen nem, akkor pedig csak a textil pelenka volt a kisbabánkon. Úgy nézett ki, mint egy izmos kis szumós.

dsc_5169.JPGstrand.jpgdsc_5789.JPG

 

 

 

 

 

 

bilizünk itt-ott-amott a partokon, és a kis szumósunk

strand1.jpg

szumos.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annak idején édesanyáink, nagyanyáink is így csinálták/használták a kisbabákon. Megjegyzem, hogy anno nem is volt téma a bilire szoktatás és szobatisztaság 2 éves kor után, mert természetes volt, hogy már minden kisgyermek az. Ha nem, akkor ott valószínűleg komolyabb gondok voltak. Ráadásul nem volt ennyi fertőzés és ennyi szemét sem! Érdemes követni a példájukat, mert semmilyen plusz erőfeszítésbe nem kerül!!!

Nyaralásra, vagy bármilyen családi, szabadtéri tevékenységre fel, a pelenkákat pedig le és BILIZTESSETEK!!!

Sok sikert kívánok a biliztetéshez és a születés másnapjától való használatához!

Ha tetszett a cikk, oszd meg, küldd tovább! Ha kérdésed van, a facebook oldalamon vagy a biliztess@gmail.com-on is felteheted! Segítsünk egymásnak és biztassuk egymást tapasztalatinkkal!

Szólj hozzá

nyaralás spórolás környezetvédelem baba kikapcsolódás biliztetés